Nieuws

13-11-2017 • Vernieuwd e-mailadres
Vanaf vandaag kunt u contact met ons opnemen via ons nieuwe e-mailadres: info@cpmh.nl. Mocht u net een e-mail gestuurd hebben naar ons oude e-mailadres (raadvu@home.nl) dan is dat niet erg, deze zal (voorlopig) ook door ons ontvangen worden.

17-06-2017 • Vernieuwde naam en verdere veranderingen
De naam Raad Voor Uitkeringsgerechtigden is veranderd in Cliëntenraad Participatiewet Maastricht Heuvelland. Er zullen hierdoor de nodige aanpassingen gedaan worden aan onze website. Onze website word verhuisd naar: www.cpmh.nl. Ook zal onze website uitgebreid worden met nieuwe functies. Wij zullen u op de hoogte brengen als de veranderingen plaats zullen vinden.

21-07-2015 • Uitbreiding spreekuren
Vanaf 1 september zijn wij ook beschikbaar op maandag tussen 10:00 en 12:00 uur. Tijdens dit inloopspreekuur kunt u net zoals elke dinsdag bij ons binnenkomen zonder afspraak. Op donderdag kunt u enkel terecht als u een afspraak heeft gemaakt.

04-09-2014 • Participatiewet
De Participatiewet is ingegaan op 1 januari 2015. Deze nieuwe wet heeft invloed op WaJong uitkeringen en de WSW (Wet Sociale Werkvoorziening). Alleen mensen die nooit meer kunnen werken zullen recht hebben op een WaJong-uitkering en mensen die al een WaJong-uitkering hebben die zullen ter zijner tijd herbeoordeeld worden volgens strengere normen. Op 1 januari 2015 kunnen geen mensen meer instromen in de WSW. Voor mensen die een WSW contract hebben tot en met of na 31 december 2014 veranderd er niets: zij blijven aan het werk tot het einde van het contract en komen daarna gewoon opnieuw in aanmerking voor contractverlenging of detachering. Mensen die op de wachtlijst staan voor een WSW baan op of voor 31 december 2014 zullen door de gemeente geholpen worden om een WSW baan te vinden. Dit kan zijn een beschutte werkplek of bij een reguliere werkgever. Voor meer informatie over de Participatiewet kunt u kijken op de website van de Rijksoverheid via onderstaande link:

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/wajong/vraag-en-antwoord/wat-is-de-overheid-van-plan-met-de-participatiewet.html

Meer nieuws vind u op onze Facebook pagina:
Cliëntenraad Participatiewet Maastricht Heuvelland