Kwijtscheldingen

Voor het aanvragen van kwijtschelding gemeentelijke belastingen kunt u bij ons terecht.

Indien uw netto-besteedbaar inkomen onder de door de rijksoverheid bepaalde normen ligt, kunt u voor kwijtschelding in aanmerking komen. Als leidraad geldt de voor uw situatie van toepassing zijnde bijstandsnorm. Er wordt niet alleen rekening gehouden met uw inkomen. Ook speelt mee of u vermogen hebt. Indien de aanvraag om kwijtschelding is ontvangen krijgt u automatisch uitstel van betaling van de gemeentelijke belastingen. U krijgt binnen 14 dagen een bevestiging van ontvangst.

Het aanvraagformulier moet binnen de gestelde termijn van 3 maanden na dagtekening van het aanslagbiljet door de afdeling Belastingen ontvangen zijn.

Klik hier om naar de pagina Formulieren te gaan, hier vindt u het aanvraagformulier:
BSGW

Hoe kan ik kwijtschelding aanvragen?

Een verzoek om kwijtschelding kan alleen worden ingediend op een daarvoor bestemd formulier. Dit formulier kunt u aanvragen via deze site. U krijgt het dan automatisch binnen twee weken toegezonden. Wij sturen u het formulier ook graag toe als u het telefonisch aanvraagt via de Infolijn. Bel hiervoor het gratis 0800 nummer dat op onze correspondentie staat vermeld. Toets in het telefoonmenu op keuze 1. Houd uw burgerservicenummer bij de hand, dat heeft u ook nodig voor de telefonische aanvraag.
Schriftelijk aanvragen kan ook, maar dat is een stuk omslachtiger.